Înregistrarea nu este necesară pentru a comanda produsele noastre.
Formă macarons
Macaronul este un desert format din două
bezele meringue umplute de obicei cu cremă
ganache, cremă de unt sau jeleuri și creme pe
bază de fructe. Cei doi biscuiți au în
compoziție, printre altele, albuș de ou, icing
sugar și o făină de migdale extrem de
delicată.
Caracteristici:
Material: silicon termorezistent
Dimensiuni: 38 cm × 28 cm
Cu 48 de cavități.
Diametru forme:
38 mm
Mai multe imagini:
Rețeta de Macarons de Crăciun
Ingrediente
Pentru macarons
- 3 albușuri de ou
- 1 praf sare
- 100 g zahăr alb
- 1 linguriță all spice
- 1/2 lingurița scorțișoara măcinată
- 150 g midale crude fără coajă macinate
- 230 g zahăr pudră cumparat
- colorant albastru
Pentru crema
- 350 ml smăntână pentru frișcă
- câteva linguri de zahăr pudră, după
gust
- 2 linguri melasa de rodie
- 1/2 lingurița esența de rom sau rom
- bucăți de portocală confiată
Metoda
- Mixăm albușurile cu un praf de sare
până se întărește puțin bezeaua și începe să faca vârfuri.
- Amestecam zaharul alb cu scorțișoara și all
spice.
- Începem să adăugăm zaharul alb, lingura
cu lingura, până se încorporeaza complet iar bezeaua devine tare și lucioasă. Dacă
dorim, acum putem adauga colorant si mixa puțin pentru omogenizare.
- Într-un procesor mixam bine migdalele
crude pana devin făina. Adaugăm zaharul pudra si mai mixam o runda.
- Trecem amestecul de zahăr pudră și migdale
printr-o sita în bolul cu bezeaua colorată.
- Cu ajutorul unei spatule începem să
încorporăm pudra cu mișcări circulare, de sus în jos, și de rotire pentru a curața
pereții vasului din când în când. Consistența pe care o dorim este aceea de lava
groasa curgătoare.
- Turnăm compoziția într-un pos cu dui
rotund si formam macarons intr-o tavă tapetată cu hărtie (vom avea nevoie de doua tăvi mari).
Lasam sa se usuce minim 30 minute, pana prind o crusta tare deasupra.
- Coacem la cuptorul preincălzit cu ventilatie la
140 C timp de 7 minute, iar apoi la 120 C încă 5-6 minute.
- Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească
complet înainte de a încerca sa îi desprindem din tavă.
Pentru cremă
- Batem smăntana pana formam frisca, adaugam
melasa de rodie si romul, mai mixam puțin, apoi adaugăm și portocala confiata
- Unim câte două carcase cu crema la mijloc pentru a obține
macarons.
http://www.andie.ro/2012/12/21/macarons-de-craciun-christmas-macarons/http://www.andie.ro/2012/12/21/macarons-de-craciun-christmas-macarons/
© 2012 Magazin web Pandortex
Toate drepturile sunt rezervate